Home / Aktualności / Ucisz Facebookowych znajomych na 30 dni

Ucisz Facebookowych znajomych na 30 dni

Tyle co pisaliśmy o funkcji wypisywania się z subskrypcji, z których nie korzystamy, a tu doszła do nas wiadomość, że Facebook wprowadził właśnie nową funkcję do swojej platformy, która pozwala uciszyć posty uciążliwych znajomych na 30 dni. 

Funkcja „wyciszania” (snooze) wiadomości od denerwujących nas znajomych jest jedną z wielu opcji, które możemy zastosować gdy ktoś z grona naszych znajomych nie zna granic przyzwoitości co można a czego nie powinno się pisać na tzw. social media. Opcja wyciszenia z pewnością jest jedną z lepszych, bowiem przez całkowitym wykluczeniem konkretnego „delikwenta” (lub delikwentki), możemy dać im szansę powrotu na „cywilizowaną” drogę. Po wspomnianych 30 dniach, Facebook ponowi pytanie o naszą chęć dalszego wyciszenia danej osoby. 

Uciszanie Facebookowych znajomych poza wspomnianą korzyścią z większego spokoju daje też większą możliwość dostosowania tej platformy do naszych potrzeb. Wiadomo przecież jak dużo czasu spędzamy na Facebooku i podobnych serwisach. Dobrze więc by było aby spędzony czas był jak najbardziej produktywny (jeśli można go w ogóle produktywnym nazwać). 

O użytkowniku Grzegorz Szałas

Entuzjasta nowych technologii i założyciel portalu Tech Dice. Poza technologią uwielbiam dobry film, dawkę muzyki oraz aktywności na świeżym powietrzu.